Diabetes

Diabetes


Diabetes is een chronische aandoening waarbij het bloedsuikergehalte verhoogd is. Dit kan twee oorzaken hebben: ofwel maakt het lichaam onvoldoende insuline aan, ofwel is de geproduceerde insuline onvoldoende werkzaam. In beide gevallen kunnen de cellen onvoldoende suiker (glucose) opnemen, waardoor het zich ophoopt in het bloed.

Deze situatie noemen we diabetes mellitus of suikerziekte.


Een evenwichtige en volwaardige voeding is de basis van een goede diabetesbehandeling.

Zonder een aangepaste voeding is het immers noch met bloedsuikerverlagende pilletjes, noch met insuline mogelijk om de diabetes goed onder controle te houden.


Je kan bij mij terecht voor voedingsadvies op maat. Voor alle mensen met diabetes is er tegemoetkoming voor consultaties bij een diëtist en diabeteseducator. Ik bekijk samen met u waarop u recht heeft.


Ik deed ervaring op in UZ Leuven als diabeteseducator binnen het diabetesteam. Verder blijf ik mij continu bijscholen in de zeer boeiende wereld van diabetes. 

Voedingsadvies en coaching

Diabetes type 2, prediabetes, insulineresistentie of zwangerschapsdiabetes


Weet je niet meer welke adviezen je moet volgen? Op zoek naar praktische tips?

Diabetes type 1


Heb jij diabetes type 1 en ben je op zoek naar iemand die je kan begeleiden bij een volwaardig voedingspatroon waarbij een goede glycemieregeling op de eerste plaatst komt?

unsplash