Aanbod

Aanbod

Je kan bij mij terecht voor verschillende soorten voedingsadviesStaat je vraag er niet tussen, aarzel niet om mij te contacteren. De kans is groot dat ik je kan verder helpen of kan doorverwijzen.


Een gezonde leefstijl vind je in


ALLES


Afwisselend eten


Op vaste tijdstippen eten, samen met anderen, met aandacht voor eetcompetenties , en met de voedingsdriehoek als inspiratie.


Leuk bewegen


Elke stap telt. Regelmatig even
rechtstaan en beweegactiviteiten doen die je leuk vindt.

Lief zijn voor jezelf


Zet in op een positief lichaamsbeeld. Laat jezelf groeien. Focus op wat je doet, minder op hoe je eruit ziet en wat het cijfer op de weegschaal zegt.


Emoties hanteren


Happy, down, boos, verliefd, angstig, … Emoties zeggen veel, ga actief aan de slag rond emotieregulatie en de geluksdriehoek.


Slapen


Slaap is een bouwsteen van een
gezonde leefstijl. Gun jezelf voldoende slaap. 

Obesitas en overgewicht bij kinderen en adolescenten


De voeding van een baby, peuter en kleuter is van groot belang voor de verdere ontwikkeling. Dit verloopt niet altijd even gemakkelijk waarbij soms de hulp van een diëtist essentieel kan zijn. 


Sinds april 2020 is er een terugbetaling voor kinderen met overgewicht of obesitas.

Voorwaarden voor tegemoetkoming:

 • Leeftijd 2 t.e.m. 17 jaar.
 • Groeicurve met evolutie gewicht toevoegen.
 • Kinderen met overgewicht of obesitas, zijn kinderen met een BMI-waarde die hoger of gelijk is aan de afkappingswaarde voor hun leeftijd en geslacht.

Gezond gewichtsverlies


Gewicht verliezen doe je door een verschil te creëren tussen de energie die je verbruikt (beweging) en de energie die je inneemt (voeding). De basistheorie die vaak ontoereikend is om mensen te helpen om gewicht te verliezen.


Tijdens deze consulten gaan we samen op zoek naar een ideale balans.

Gezond eten lukt het gemakkelijkst als er aandacht is voor … eten.
De producten en voedingsmiddelen die je eet verdienen hierbij extra attentie en ook portiegroottes worden niet vergeten.

We gaan focussen op een gevarieerde en volwaardige voeding, met aandacht voor alle belangrijke nutriënten.


Wat gebeurt er tijdens een raadpleging:

 • We overlopen wat je eet doorheen de dag. Dit geeft mij een goed beeld over wat (en hoe) we aanpassingen kunnen invoeren.
 • We bespreken je gewenste doelen.
 • We gaan aan de slag met kleine en haalbare aanpassingen.


Emotioneel eetgedrag


Eten vanwege emotionele redenen is een problematiek waarmee ik vaak in aanraking kom. Je eet niet omdat je honger hebt, maar omdat je trek hebt en omdat het eten je een aangenaam gevoel geeft. Dit gevoel is meestal van erg korte duur.


De eerste stap om anders om te gaan met uw emoties is het herkennen van uw gevoelens en gedachten. Door dit te lezen heb je al een eerste stap gezet.


Zijn onderstaande stelling herkenbaar?

 • “Ik wil nu gewoon even deze zak chips leeg eten omdat ik me gedeprimeerd voel, morgen ga ik weer gezond eten.”
 • “Ik kan wel afvallen, maar wat heeft het voor zin? Ik zal me toch nog steeds niet gelukkig voelen.”
 • “Ik heb al eerder geprobeerd te vermageren en dat lukte niet, dus waarom zou ik het opnieuw proberen? Het mislukt toch weer.”
 • “Ik heb gisteren ook al ongezond gegeten dus nu maakt het niet meer uit of ik ongezond eet of niet.”
 • "Ik heb een oncontroleerbare drang naar eten en ik kan alles opeten dat ik zie."


Om dit eetgedrag geleidelijk aan te veranderen is er veel geduld en oefening nodig. Met praktisch tips en oefening gaan we samen aan de slag.

Mijn belangrijkste doel is je terug leren genieten van eten zonder schuldgevoelens.


Diabetes


Diabetes is een chronische aandoening waarbij het bloedsuikergehalte verhoogd is. Dit kan twee oorzaken hebben: ofwel maakt het lichaam onvoldoende insuline aan, ofwel is de geproduceerde insuline onvoldoende werkzaam. In beide gevallen kunnen de cellen onvoldoende suiker (glucose) opnemen, waardoor het zich ophoopt in het bloed.

Deze situatie noemen we diabetes mellitus of suikerziekte.


Een evenwichtige en volwaardige voeding is de basis van een goede diabetesbehandeling.

Zonder een aangepaste voeding is het immers noch met bloedsuikerverlagende pilletjes, noch met insuline mogelijk om de diabetes goed onder controle te houden.


Je kan bij mij terecht voor voedingsadvies op maat. Voor alle mensen met diabetes is er tegemoetkoming voor consultaties bij een diëtist en diabeteseducator. Ik bekijk samen met u waarop u recht heeft.


Ik werk in UZ Leuven als diëtist-diabeteseducator binnen het diabetesteam. Verder blijf ik mij continu bijscholen in de zeer boeiende wereld van diabetes. 

Bariatrisch heelkunde

Gastric bypass en sleeve gastrectomie


Obesitaschirurgie is de beste behandeling voor morbide obesitas wat betreft duurzaamheid van het gewichtsverlies en verbetering van geassocieerde aandoeningen zoals diabetes. 

Maagchirurgie is een geschikte keuze wanneer de risico's van de operatieve ingreep kleiner zijn dan die van blijvende obesitas op lange termijn. Maagchirurgie is dan een hulpmiddel om op lange termijn uw gezondheid te verbeteren.

U moet hiervoor zelf wel actief uw levensgewoonten verder aanpassen. De operatie ondersteunt de verandering in levensstijl:

 • voedingsaanpassing;
 • meer beweging;
 • anders omgaan met stress;

Zonder deze verandering is een operatie minder succesvol en in sommige gevallen is er zelfs sprake van herval, met opnieuw belangrijke gewichtstoename.


Ik kan u begeleiden voor of na maagchirurgie om het succes van deze ingreep op lange termijn te vergroten. Anderzijds is het van belang dat uw voedingspatroon is aangepast zodat een tekort op vitaminen en mineralen wordt beperkt.

Gastric bypass

Sleeve gastrectomie